Afhankelijk worden met batterij zonnepanelen

Afhankelijk worden met batterij zonnepanelen

Als we kijken naar de meeste fabrikanten wordt er op dit moment een thuisaccu opgeladen dat men ook wel batterij zonnepanelen noemt. Hiermee wordt de opgewekte stroom niet verwijderd, maar wordt deze in een batterij opgeslagen. Over het algemeen wordt deze stroom dan in de ochtend en de avond gebruikt. Dit zijn immers de momenten waarbij de zonnepanelen het minste stroom opwekken. Hierdoor zorgt de batterij zonnepanelen ervoor dat er geleidelijk stroom wordt benut en dat je onafhankelijk wordt van het net. In dit artikel zullen stil staan bij additionele informatie omtrent dit onderwerp zodat je voorzien bent van alle noodzakelijke informatie die je nodig hebt om een goede keuze te kunnen maken.

Is het interessant om te kiezen voor een batterij zonnepanelen?

In Nederland kunnen we de salderingsregeling. De salderingsregeling houdt in dat overdag de stroom teruggeleverd en verrekend kan worden met de stroom dat ’s avonds wordt gebruikt waardoor je het als het ware als een accu kunt zien. Om hierop in te spelen is het dus handig om te kijken naar de mogelijkheden van een batterij zonnepanelen. Hierdoor kun jij namelijk zelf de saldering op je nemen waardoor het potentiële verschil geminimaliseerd wordt. Als je dit namelijk niet doet, zul je stroom van de stroom maatschappij moeten afnemen en deze is natuurlijk een stuk duurder dan de stroom die je zelf opwekt. Om deze reden is het goed om hierbij stil te staan.

Kan je volledig onafhankelijk worden?

Het is helaas niet mogelijk om volledig onafhankelijk te worden. Dit heeft grotendeels te maken met ons klimaat. De bottleneck ligt namelijk in de maanden november tot februari waarbij de zonnepanelen extra weinig leveren waardoor de batterij zonnepanelen ook niet wordt volgeladen. Zo is het met een batterij zonnepanelen mogelijk dat een maximale onafhankelijkheid geproduceerd kan worden in de goede maanden van zo’n 80 procent. Kortom, je kunt zeker ervoor zorgen dat je minder maandelijkse kosten hebt, maar volledig onafhankelijk worden is niet mogelijk. Benieuwd wat jij er op maandelijkse kosten mee kunt besparen? Online bestaan diverse rekenmodellen die je inzicht geven in de mogelijkheid wat je er mee kunt besparen.

Energie de Kempen | Energie gebruiken op de beste manier.

Het kopen van een batterij

Ben jij enthousiast geraakt van de batterij zonnepanelen? Dan is het goed dat je op de hoogte bent van de mogelijkheden die hierbij komen kijken. Om je hier een goed beeld van te geven is het altijd aan te raden om het internet te raadplegen voordat je besluit een product aan te schaffen. Als we kijken naar de batterijen zijn deze leverbaar van verschillende merken waardoor het aanbod enorm is. Hierbij is het wel goed om te zeggen dat de batterij van Tesla over het algemeen het beste is, maar wel meteen het duurst. Echter, zijn er nog meer aanbieders. Hierbij kun je denken aan Fronius, Growatt, BYD, Enphase, Huawei en nog veel meer. Probeer daarom online een test uit te voeren zodat je precies kunt zien wat de beste mogelijkheden zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.