Béton ciré over wandtegels in de badkamer. Hoe pak je dit aan?

Béton ciré over wandtegels in de badkamer. Hoe pak je dit aan?

Wil je graag je geld besparen en zelf proberen de klus te klaren in je badkamer? Dat kan! Wij geven je hieronder het precieze stappenplan om ervoor te zorgen dat je muurtje binnen de kortste keren klaar zal zijn. 


Het stappenplan:

  • Maak voordat je begint de omgeving schoon, droog, stof,- en vetvrij. Plak de randen af en smeer alvorens de klus begint een goede ondergrondlaag met voorstrijkmiddel op de wand voor een optimale hechting.
  • Als het voorstrijkmiddel droog is, kan er begonnen worden met het aanbrengen van de kimband in de hoeken. Dit zorgt voor extra versteviging. Plaats de kimband ook op de overgang van vloer naar wand, zodat vochtige gedeelten minder kans hebben zich omhoog te kunnen trekken via de wand. Ter bevordering van de hechting is het goed de kimband ook in te smeren met de ondergrondlaag.
  • Gebruik voor het vlak maken van de wanden wit gebonden cement en smeer de wand geleidelijk in. 
  • Voor het creëren van een sterke en stabiele cement onderlaag is het een goede optie om het hele oppervlak hierna te verstevigen met bewapenings-gaas. Breng het gaas ook aan op de hoeken voor extra versteviging. Voorzie de buitenhoeken van RVS of aluminium profielen. Gebruik geen ijzer in verband met roestvorming.
  • Breng het voorbewerkings-cement opnieuw aan in een dikte van ongeveer 3 millimeter. Wanneer het cement droog is, schuur dan de wand voor het verwijderen van eventuele oneffenheden. 
  • Hierna is het tijd om de béton ciré aan te brengen. De onderlaag moet niet worden voorgestreken, aangezien het beton altijd een zuigende onderlaag nodig heeft. Breng het beton in willekeurige richting aan met een spackmes in een dikte van 1 millimeter over de wand. Door het beton aan te brengen in verschillende richtingen en hier in willekeurige richting overheen te gaan met je spackmes, ontstaat het patroon wat je van het béton ciré zou willen. Doe dit opnieuw wanneer je merkt dat het beton licht begint te drogen. Dit is ongeveer tussen de 20 of 30 minuten.
  • Zodra het beton volledig uitgehard is, breng dan een nieuwe laag aan.
  • Schuur de wand na deze ongeveer 12 uur te hebben laten drogen met een korrel van ongeveer 120. 
  • Maak de wanden opnieuw stofvrij en breng de afwerkings-coating aan met een roller, welke na ongeveer 10 uur drogen uitgehard is.  

Bericht geschreven door: béton ciré pour chaque intérieur

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.