De populairste interieurs van dit moment

De populairste interieurs van dit moment

Je interieur is misschien wel het grootste accent in je huis. De trends hiervoor zijn wellicht zelfs gevoeliger voor veranderingen dan kleding. Dit komt doordat je interieur een indruk geeft op bijvoorbeeld visite die je thuis ontvangt, op je ouders tijdens de feestdagen en op je nieuwe liefde die voor het eerst bij je thuis komt. Toch is de invloed die je interieur heeft het allergrootst op jezelf. Je woont immers zelf in dit interieur! Omdat je in je interieur woont is er een ding wat je bij de inrichting zeker moet meenemen: comfort. Op een luie zaterdagavond is er niets beter dan een relax sta op stoel om heerlijk in weg te dommelen met een snack en een goede kerstfilm…

Industriële stijl

Bij het inrichten van je huis is het vaak zo dat de focus die je legt gebaseerd is op een zekere stijl. Hierbij kan je bijvoorbeeld kiezen voor een industriële stijl. Hierbij zijn de open ruimtes met weinig spullen, grote ramen met bijvoorbeeld zwarte kozijnen en industriële accenten typerend. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bakstenen wand, of je hangt je racefiets op als centerpiece in de woonkamer. Qua meubels passen houten meubels met zwarte accenten goed bij een industriële stijl. Eigenlijk geeft alles wat gebaseerd is op de industrie jouw huis die stoere uitstraling die met deze stijl van inrichting gepaard gaat.

Landelijke stijl

Woon je buiten de stad, misschien zelfs op een boerderij? Of past de landelijke stijl van een boerderij huis misschien gewoon meer bij jouw stadswoning? Dan is de landelijke stijl meer passend. Een houten vloer is hierbij vaak geïntegreerd in de woning, verder zijn veel van de meubels en accenten in het huis van hout gemaakt. De inrichting bevat veel natuurlijke tinten en oogt gezellig en knus. Neem ook een aantal groene planten en wat mooie bloemen in huis: geen landelijke stijl zonder wat levendige onderdelen van je inrichting. Het geheel van een landelijk huis is rustig en georganiseerd, terwijl de accenten veel kleur mogen hebben.

Moderne stijl

Met behulp van decluttering, strakke meubels en lange lijnen in je huis kan je een moderne stijl in je inrichting integreren. Hierbij zorg je ervoor dat er zo min mogelijk spullen in het zicht liggen, bijvoorbeeld met inbouwkasten. Ook kies je lichte kleuren als wit en lichtgrijs om de ruimte zo open mogelijk te laten lijken. Designmeubels en lichte vloeren rijmen zich erg goed bij een moderne inrichting. Het is hierbij echter nog meer de zaak om de balans met comfort te bewaren en er ook voor te kiezen om echt een thuis van je huis te maken.

Jouw eigen stijl

Al met al is het natuurlijk het belangrijkst dat je een stijl kiest die bij jou en je gezin past. Misschien heb je jonge kinderen in huis, voor wie het ideaal zou zijn om op een heerlijke landelijke houten vloer te spelen met hun kleurrijke speelgoed, terwijl je probeert de inrichting een moderne draai te geven. Ook hiervoor geldt weer: niets is zo veranderlijk als je inrichting! Houd echt rekening met comfort en functionaliteit, aangezien je in je interieur moet wonen. Kies lekkere stoelen, bijvoorbeeld een op maat gemaakte stastoel die bij jouw stijl past. Jij bent uiteindelijk de persoon die gaat genieten van je inrichting en dan is het wel belangrijk dat je dit kan doen vanuit je luie stoel!

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.