Dit zijn de tuintrends van 2023

Dit zijn de tuintrends van 2023

Het duurt niet heel erg lang meer, of het is lente! De temperatuur gaat omhoog, bloemen gaan weer bloeien en de bomen krijgen weer bladeren. Voor jou het perfecte moment om je tuin klaar te maken voor de warme periode. Maar hoe doe je dat anno 2023? Geen stress, in dit blog lees je de tuintrends van 2023.

De natuur staat centraal

Vandaag de dag is het steeds belangrijker om je tuin zo groen mogelijk te maken. Zet bijvoorbeeld geen houten schutting neer, maar kies voor een kokos schutting. De optie is een stuk duurzamer. Doordat de buitenzijde is afgewerkt met natuurlijke kokosvezels is deze schutting perfect voor klimplanten. Binnen een aantal jaar is de kokos schutting volledig begroeid.

Kies ook eens voor iets anders dan een standaard tafel. Een grote afgezaagde boomstronk is ook prima bruikbaar als tafel of kruk. Dit is niet alleen duurzamer, het is ook nog eens origineel én het ziet er leuk uit 

Wil je heel graag dat je tuin er groen en mooi uitziet, maar heb je geen groene vingers en wil je zo weinig mogelijk tijd aan je tuin kwijt zijn? Ga dan op zoek naar planten en bloemen die het hele jaar meegaan en waar je weinig omkijken naar hebt. Je hebt keuze genoeg, veel meer dan je waarschijnlijk denkt. Kies bijvoorbeeld voor kerstroosjes, sleutelbloemen of longkruid. Deze planten en bloemen bloeien in de eerste maanden van het jaar, maar ze zullen de rest van het jaar er ook goed en vooral kleurrijk uitzien.

Of kies voor het Zeeuwse knoopje, de prachtkaars of het koninginnekruid. Bij deze planten en bloemen geldt hetzelfde als bij het eerder genoemde groen. Het enige verschil is dat deze planten en bloemen niet in het voorjaar bloeien. Deze tuinversierders bloeien de laatste paar maanden van het jaar.

Ook de kleine tuin heeft veel mogelijkheden

Lees je dit en denk je ‘’dit is allemaal hartstikke leuk, maar ik heb geen tuin’’. Dat is niet erg. Ook wanneer je alleen een balkon of klein terras hebt, zijn er tal van mogelijkheden om te vergroenen. Ga bijvoorbeeld verticaal tuinieren. Hang aan je balkon plantenbakken, of werk met planten aan de muur.

Iets meer ruimte dan alleen een balkon? Zet een plantenbak in je tuin(tje) gemaakt van natuurlijke materialen en laat de natuur de rest doen.

Je ziet het, je hebt mogelijkheden genoeg om aan de slag te gaan met je tuin, zelfs als je geen groene vingers of als je tuin niet heel erg groot is.

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.