Een droomtuin voor uw droomhuis

Een droomtuin voor uw droomhuis

Bij het kopen van uw droomhuis hoort voor veel mensen ook het aanleggen van een droomtuin. De juiste tuin creëren is een hoop werk met veel mogelijkheden en keuzes. Het kan daarom lastig zijn om overal direct de goede kleuren, planten en inrichting te kiezen. Hier vind u dan ook een aantal tips die zouden moeten voorkomen dat u achteraf toch spijt heeft van een gedeelte van de tuin, omdat het achteraf toch niet past bij de rest.

Tuinontwerp maken

Als u wilt beginnen met het aanleggen van een nieuwe tuin kunt u het beste eerst aan de spreekwoordelijke tekentafel gaan zitten. De mogelijkheden op het gebied van flora en fauna zijn eindeloos en grenzeloos tegenwoordig. Daarnaast zijn er ook ongekend veel mogelijkheden voor het aanleggen van terrasjes, looppaden, schuren, overkappingen, zwembaden enzovoorts. Wanneer u direct begint met het plaatsen van de decoraties in uw tuin kan het dan ook zomaar voorkomen dat u halverwege toch ineens een hele andere kant op wilt en het werk voor niets is geweest. Om dit te voorkomen kunt u een tuinontwerp maken of laten maken. Op internet zijn er veel tools beschikbaar om een globaal virtueel ontwerp te maken. Hierin kunt u vele mogelijkheden bekijken en uitproberen in uw tuin, tot u tevreden bent over het ontwerp en de inrichting. Ouderwets met de hand schetsen is uiteraard ook een leuke mogelijkheid als u houdt van tekenen en ontwerpen.

Beplantingsplan opstellen

Wanneer het globale tuinontwerp er ligt kunt u twee dingen doen. De eerste optie is om gewoon te beginnen met het aanleggen van de tuin. Nu u een idee heeft van hoe u de tuin wilt inrichten staat er immers niets meer in de weg. Wat echter ook nog een mogelijkheid is, is om samen met een hovenier een beplantingsplan op te stellen. Een hovenier heeft verstand van allerlei planten en bloemen die in uw tuin kunnen bloeien en hoe deze het beste tot hun recht komen. Voor een prachtig strakke tuin kan een hovenier dus uitgebreid helpen, en zelfs voorschriften maken op het gebied van onderhoud. Eén interessante mogelijkheid is bijvoorbeeld dat een hovenier een plan kan opstellen, waarmee de beplanting in de tuin elk seizoen een andere kleur heeft. Door verschillende planten met verschillende bloeiperiodes te planten kan de tuin ieder seizoen een andere kleur bloemen en planten in volle bloei hebben.

Uw droomtuin aanleggen

Als alle ontwerpen en plannen klaar liggen dan kan het echte werk natuurlijk beginnen. Ook hierbij kan de hulp en expertise van een hovenier wellicht goed van pas komen. Als tuinieren echter iets is wat u leuk en/of rustgevend vindt om te doen dan is het ook heel goed mogelijk deze klus zelf op u te nemen. Zowel de ontwerpen als de tuin zelf kan bovendien altijd halverwege toch nog worden aangepast naar uw eigen behoeften. Echter kunt u dan wel het beste even terug kijken op het ontwerp en bepalen of de wijziging dan ook nog steeds past bij de rest van uw tuin.

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.