Energie besparen, een leuke en lucratieve hobby

Energie besparen, een leuke en lucratieve hobby

Hoe kun je in huis energie besparen?

Je kunt met een aantal simpele veranderingen energie besparen in je huis. Energie besparen is goed voor het milieu. Door energie te besparen, verminder je direct de CO2 uitstoot. Bijkomend voordeel is dat je energierekening lager wordt. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Je kunt op een aantal simpele manieren energie besparen:

  • Vervang overal in huis de halogeenlampen door LED varianten. Een LED lamp gebruikt veel minder energie en gaat ook nog eens veel langer mee dan een halogeen lamp.
  • Zorg ervoor dat er geen telefoon- of laptopladers continu in het stopcontact zitten. Je kunt stekkerblokken met een schakelaar gebruiken om de laders af te schakelen.
  • Houd de binnendeuren gesloten als er boven ramen open staan. Ventilatie is belangrijk en met het raam open slaapt het nu eenmaal lekkerder. Nadeel is wel dat de warmte van de woonkamer door de open ramen verdwijnt. Als je de binnendeuren gesloten houdt, voorkom je dit probleem.
  • Vervang de oude plasma of LCD TV door een moderne OLED of QLED-uitvoering. Naast een geweldig beeld, gebruikt zo’n TV veel minder energie.
  • Stel je cv-ketel slim in. Je verbruikt minder energie als je een lange opwarmtijd gebruikt en je kunt de ketel via de schakelklok de verwarming zeker een half uur voordat je naar bed gaat al naar de nachttemperatuur laten regelen.
  • Zet de temperatuur voor je douchewater wat lager met de thermostaatkraan.

Kies de voordeligste energieleverancier

Een andere goede manier om te besparen op de energierekening, is door overstappen energie. Dit kun je makkelijk doen op de website van easyswitch.nl. Een eerste selectie kun je eenvoudig maken op basis van de energietarieven. Het is echter aan te raden om daarna nog even verder te kijken. Het kan namelijk zo zijn dat je een welkomstbonus krijgt en dat je hierdoor bij een andere leverancier toch voordeliger uit bent.

Tijd om over te stappen?

Hoe weet je of het voor jou het juiste moment is om over te stappen? Dit is voornamelijk afhankelijk van je huidige situatie. In principe kun je het beste tegen het einde van je lopende contract overstappen. Het loont om elk jaar over te stappen van energieleverancier.

Vergelijken en overstappen


Als je besloten hebt dat het voor jou de hoogste tijd is om over te stappen, kijk dan op
om energie vergelijken. Dit is binnen enkele minuten gedaan en zo bespaar je makkelijk een hoop geld.

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.