Functionele wandpanelen

Functionele wandpanelen

Wandpanelen worden regelmatig gebruikt in een kantoor, school of bedrijf. De wandpanelen worden vooral toegepast wanneer een grote ruimte in twee├źn gesplitst moet worden. Je kunt een wandpaneel van glas plaatsen, maar ook van staal, gips of hout. Omdat het functionele wanden moeten zijn, is het ook een voorwaarde dat ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Wanneer je een pand huurt en je wilt een extra ruimte hebben dan zijn dergelijke wanden ideaal. Ze kunnen worden verplaatst zonder schade te veroorzaken. De wandpanelen zijn een goedkope oplossing om met een klein budget een tweede ruimte te maken.

Soorten wandpanelen

Er kan in een kantoor, waar meerdere ruimtes moeten komen, gebruik worden gemaakt van wandpanelen. Het werk in een kantoor van tegenwoordig vraagt om transparantie. Toch is het op een kantoor ook belangrijk dat er een goede privacy is wanneer je aan het werk bent. Het is niet prettig wanneer anderen constant kunnen zien wat je aan het doen bent. De wandpanelen in een kantoorgebouw zijn ook belangrijk om de plekken waar gewerkt wordt, snel en goedkoop anders in te kunnen richten. Wandpanelen kunnen gemakkelijk worden verplaatst.

Wandpanelen van glas

Wanneer er glaswanden worden gebruikt, kun je, om de privacy te waarborgen, gebruik maken van schilderijen op het glas. Ook kun je stickers gebruiken die je op maat laat maken. Het is best aantrekkelijk om bij een bedrijf het logo op de glaswand te plakken. Een glaswand heeft zijn voor- en nadelen. Je kunt kiezen uit een enkel volglaswanden, dubbel volglaswanden en cassette glaswanden. Voordat je hieruit een keuze maakt, is het verstandig je daarvoor eerst goed te laten voorlichten. Iedere soort heeft namelijk zijn voor- en nadelen die je op de juiste manier tegen elkaar moet afwegen.

Wandpanelen van gipsvinyl

Wanneer je extra ruimte wilt maken die helemaal afgesloten is, kun je gipsvinyl wandpanelen gebruiken. Om licht binnen te krijgen, kun je er een raam in maken. Deze wandpanelen hebben een maximale veelzijdigheid binnen een beperkt budget.

Stalen wandpanelen

Tegenwoordig worden de stalen wandpanelen vaak toegepast. Dit systeem is tijdloos en straalt een bepaalde elegantie uit. Door een stalen wandpaneel te gebruiken ontstaat er een extra ruimte met een moderne uitstraling. Dat is vooral van belang in een moderne kantoorruimte. De aansluitingen tussen de panelen zijn naadloos, zodat er alles even strak uitziet. Deze wandsystemen worden vooral op die plaatsen toegepast waarbij je vooraf weet dat ze lang zullen moeten blijven staan.

Kliksystemen

Er worden ook wandpanelen gebruikt die van een kliksysteem zijn voorzien. Dergelijke wanden kunnen in een korte tijd geplaatst worden. Wanneer je een ruimte wilt veranderen door wandpanelen kun je dat het beste laten doen door een specialist. Het is belangrijk dat de wanden goed worden gemonteerd. Het moet niet zo zijn dat, als je in de afgescheiden ruimte werkt, de wandpanelen loskomen. Wanneer je de wanden opvrolijkt door schilderijen of stickers maak je er een echte aparte fijne werkruimte van. Je moet er wel voor zorgen dat je altijd licht van buiten naar binnen brengt. Dat is goed voor je gemoedsrust.

Bron: schilder-inutrecht.nl

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.