Ga je verhuizen? Houd hier dan rekening mee!

Ga je verhuizen? Houd hier dan rekening mee!

Staat er een verhuizing op de planning? Dan is dat natuurlijk leuk, maar tegelijkertijd misschien ook stressvol. Meestal zijn er namelijk een hoop dingen waar je rekening mee dient te houden wanneer je gaat verhuizen. Niet alleen zul je op zoek moeten gaan naar mooie meubels en decoratie voor in je nieuwe huis; er zijn ook praktische zaken die geregeld dienen te worden. Hieronder vind je er een aantal, zodat je de verhuizing minder stressvol kunt laten verlopen.

Geef je nieuwe adres door

Geef zo snel mogelijk alle instanties je nieuwe adres door, met de datum erbij waarop je in het nieuwe huis gaat wonen. Zo hoef je niet iedere keer terug naar het oude huis, omdat daar dan nog post binnen is gekomen.

Sluit nieuwe abonnementen af

Vaak zul je in een nieuw huis nieuwe abonnementen voor bijvoorbeeld gas, water en licht, maar ook internet en tv af moeten sluiten. Op deze site kun je bijvoorbeeld allerlei verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Daardoor zullen de kosten waarschijnlijk een stuk minder hoog uitvallen dan wanneer je zomaar iets doet. Kortom, vergelijk en bespaar!

Bepaal welke werkzaamheden er nodig zijn

In het nieuwe huis zal er hoe dan ook geklust moeten worden. Bepaal van tevoren wat er allemaal moet gebeuren en ook of je deze klusjes al dan niet wilt uitbesteden. Het is daarnaast ook goed om een overzicht te maken van de bijbehorende kosten. Zo weet je waar je aan toe bent.

Regel fiscale zaken

Indien het een koophuis betreft waar je een hypotheek voor hebt af moeten sluiten, kan het zo zijn dat je fiscale status verandert. Ga dit van tevoren na, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ga je een huis huren? Kijk dan of je recht hebt op huurtoeslag. Daarmee kun je maandelijks een hoop geld besparen!

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.