Houd je woning warm met muurisolatie

Houd je woning warm met muurisolatie

Muurisolatie is de perfecte manier om jouw woning warm te houden. Door muurisolatie is het mogelijk om de woning sneller op temperatuur te brengen. Daarnaast zul je merken dat je jaarlijks minder kosten aan energie hoeft te besteden. Er zijn dus veel voordelen bij het isoleren van de muren en daarnaast zijn de kosten ervan weer gauw terug te verdienen.

Soorten isolatie voor de muren

Er zijn een aantal soorten isolaties die je kunt gebruiken als muurisolatie. Welke je nodig hebt ligt aan de soort woning die jij hebt. Is jouw woning voor 1930 gebouwd, dan is het mogelijk om de buitenmuur of de binnenmuur te isoleren. Dit kan gedaan worden met drie soorten isolatiematerialen. Je hebt de keuze uit PIR, steenwol of glaswol. Steenwol is het goedkoopste en PIR is veruit het duurste. Wanneer je woning na 1930 is gebouwd beschikt de woning over spouwmuren. Hierbij is het mogelijk om het isolatiemateriaal in de ruimte tussen de spouwmuren te plaatsen. Een spouwmuur bestaat als het ware uit twee aparte muren met een kleine ruimte ertussen. Deze ruimte is dus perfect om wat isolatiemateriaal in te stoppen.

De kosten van muurisolatie

Hoeveel jij moet betalen voor muurisolatie hangt af van wat soort woning je hebt. Voor een tussenwoning is ongeveer 900 euro nodig om de muur te isoleren. Bij een hoek of 2-onder-1-kap woning kost het rond de 2400 euro. De duurste is de vrijstaande woning waarvoor je eenmalig 3800 euro moet betalen voor muurisolatie. Deze kosten worden deels vergoed door de overheid. Ongeveer 20% van de gemaakte kosten worden door de overheid terugbetaald in de vorm van subsidies.

Bespaar energiekosten met muurisolatie

Je kunt aardig wat energiekosten besparen door de muren te isoleren. Met een goed geïsoleerde woning kan de warmte minder goed ontsnappen uit de woning. Zo hoeft de verwarming dus niet constant aan te staan om de woning warm te houden. De verwarming draait daarnaast ook minder hard om de woning op temperatuur te houden. Hierdoor hoeft er dus minder energie verbruikt te worden om de woning warm te houden. Dat betekent dus dat je jaarlijks aardig wat kan besparen qua energiekosten. Voor een tussenwoning bespaar je per jaar zo’n 260 euro. Voor een hoek en 2-onder-1-kap woning is dat 650 euro per jaar en voor een vrijstaande woning 960 euro. De kosten van de installatie van de isolatie kunnen dus al snel terugverdiend worden door de jaarlijkse besparing aan energiekosten.

Goed voor het milieu

Naast dat het voordelig voor jou is, is de isolatie ook nog eens goed voor het milieu. Door de muurisolatie zul je dus minder energie verbruiken. Daardoor hoeven er minder brandstoffen gebruikt te worden om jou de energie te leveren die jij nodig hebt. Als gevolg zal er minder CO2 uitgestoten worden. Zo heb jij een kleinere voetafdruk op het milieu.

Isolatie van hoge kwaliteit

Om een goed geïsoleerde woning te krijgen is het nodig om een expert in te schakelen. Isolatiespecialist.nl kan jou helpen met de muurisolatie. Door nauwkeurig werk en echt vakmanschap zul je de beste isolatiewerk ontvangen die beschikbaar voor jou is.

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.