Huis snel verkopen? Dat kan met deze tips!

Huis snel verkopen? Dat kan met deze tips!

Iedereen weet dat het verkopen van een huis geen makkelijke opgave is. En het zal de komende tijd alleen nog maar moeilijker worden door de economische recessie als gevolg van de coronacrisis. Toch zijn er wat manieren om je huis zelfs in tijden van recessie snel verkocht te hebben. Wil je weten wat die zijn? Lees dan vooral verder!

Bepaal de juiste prijs

Voor veel dingen geldt: hoe goedkoper, hoe sneller het wordt verkocht. In winkels gebeurt dit ook constant: als je ergens vanaf wil, prijs je het af. Hetzelfde geldt voor huizen. Maar vaak wil je nog wel wat overhouden aan het verkopen van je huis. Daarom is het bij het bepalen van de verkoopprijs van je huis belangrijk dat je hier de juiste balans in vindt. Met een scherpe, competitieve prijs heb je je huis snel verkocht, maar dan hou je er wel minder geld aan over. Wat hierbij helpt is jezelf de volgende vraag stellen: “Als ik de koper was, zou ik dan op dit huis reageren als ik het voor deze prijs voorbij zag komen?”. Als je het lastig vindt om de waarde van je huis in te schatten (want deze is afhankelijk is van zo veel verschillende factoren), is het verstandig om de expertise van een makelaar in te schakelen. 

Neem contact op met een huizeninkoper

Hoewel bovenstaande tips zeker zullen helpen in de verkoop van je huis, geven ze geen garantie dat het direct verkocht is. Woning opkopers kunnen je deze garantie wel geven. Eerst wordt je huis getaxeerd om de waarde ervan te kunnen bepalen. Aan de hand daarvan wordt er vrijblijvend een bod uitgebracht. Dit alles neemt minder dan een week in beslag. Zo heb je direct je huis verkocht voor een eerlijke prijs!

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.