Inbouw stopcontact of opbouw stopcontact?

Inbouw stopcontact of opbouw stopcontact?

In elke ruimte zitten meerdere stopcontacten. Eigenlijk heb je nooit genoeg stopcontacten in een ruimte aangezien je tegenwoordig voor bijna alles stroom nodig hebt. Het gebeurd dan ook regelmatig dat mensen extra stopcontacten nodig hebben en stekkerdozen neerleggen. Het kan echter handiger (en veiliger) zijn om meer stopcontacten in de ruimte te gaan plaatsen tijdens een verbouwing. Wanneer je dit doet kan je kiezen uit inbouw stopcontacten en opbouw stopcontacten. Een inbouw stopcontact zit in de muur en een opbouw stopcontact zit op de muur geplaatst.

Waarom kiezen voor een inbouw stopcontact?

Vroeger zagen we veel opbouw stopcontacten, maar als het mogelijk is raad ik het je aan om te kiezen voor een inbouw stopcontact. Doordat alle bedradingen bij een inbouw stopcontact in de muur zitten heb je dus geen uitstekende box buiten de muur hangen. Dit maakt een inbouw stopcontact een stuk compacter en zo maak je het mogelijk om meerdere stopcontacten te plaatsen op plekken met weinig ruimte. Het is dus niet alleen een stuk mooier, maar ook een stuk handiger.

Veiligheid

Naast dat inbouw stopcontacten er goed uit zien, zijn ze ook erg veilig. Doordat alle bedrading in de muren zit is de kans klein dat er ongelukken gebeuren. Dit is dan ook een van de redenen waarom inbouw stopcontacten bijna altijd worden aangeraden als het mogelijk is. Volgens de Nederlandse wetgeving moeten alle stopcontacten ook voldoen aan bepaalde eisen. Bij Schneider Electric vindt je de mooiste inbouw stopcontacten die aan al deze eisen voldoen.

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.