Klassieke banken voor elk interieur

Klassieke banken voor elk interieur

Bent u toe aan een nieuwe bank, dan mag u de sectie klassieke banken niet overslaan. Deze banken zijn ideaal in verschillende soorten interieurs, óf omdat ze deze aanvullen óf omdat ze deze contrasteren. Er worden schitterende klassieke banken gemaakt van allerlei materialen en in verschillende stijlen. Vooral als u een wat kleinere ruimte hebt komen deze banken goed tot hun recht. Geef de klassieke bank dus een kans en laat u voorlichten over dit bijzondere meubelstuk. U zal zien dat u daar een blikvanger mee in huis haalt. Hier leest u verder over de verschillende soorten klassieke banken waaruit u dan kunt kiezen.

Wat zijn klassieke banken?

Klassieke banken herken je aan de traditionele vorm en de grote kussens. Zo hebben ze vaak een hoger rug gedeelte, duidelijke brede armleuningen, poten en veel rondingen. De meeste klassieke banken bevatten kwalitatieve houtsoorten die zijn verwerkt in de romp van het meubelstuk. De standaard materialen zijn stof en leer. In de beste exemplaren worden alleen kwalitatieve materialen gebruikt en daarom is de klassieke bank ook bijzonder duurzaam. U kunt er vele jaren plezier van hebben.

Engelse banken

Eén van de soorten klassieke bank die momenteel erg in trek is, is de Engelse bank. Deze herkent u, uiteraard, aan het bloemetjespatroon of een ruitstof. De Engelse banken hebben meestal opvallende kleuren en prints. Hierdoor passen ze erg goed in een landelijk interieur en geven ze uw woning de uitstraling van een Brits groot landhuis. De Engelse banken zijn in de meeste gevallen van stof gemaakt.

Kasteelbanken

Een kasteelbank is regelmatig van leer gemaakt. Dit leer heeft meestal een donkerbruine of –rode kleuren de kussens hebben biezen, knopen of worden op een bepaalde manier gestikt. Kasteelbanken zijn vaak wat langer en er kunnen dus meer mensen op plaatsnemen. De kasteelbank straalt kwaliteit uit en luxe. U kunt deze ook in een moderne variant krijgen.

Stof of leer?

Klassieke banken worden meestal gemaakt van stof of leer. Een combinatie van de twee is ook mogelijk. Stof is vaak wat goedkoper en gemakkelijker te onderhouden. Leer is een materiaal dat langer meegaat en dat u in de zomer koel houdt en in de winter warm. De keuze tussen leer en stof is vaak één van smaak. En als u een mooi patroon zoekt, dan is het eigenlijk altijd beter om voor stof te kiezen. Een Engelse bloemetjesbank, bijvoorbeeld, zou in een leren uitvoering lang niet zo interessant zijn.

Een klassieke bank voor uw interieur

Klassieke banken zijn steeds meer in trek en dat is niet verwonderlijk. Deze unieke, comfortabele, luxe en stijlvolle banken passen eigenlijk in elk interieur. Engelse banken zijn schitterend in landelijke woningen en klassieke interieurs. Tegelijkertijd kunt u er een interessant contrast mee aanbrengen in een moderne woning. De leren kasteelbanken doen direct denken aan luxe werkkamers, bibliotheken en gentlemen’s clubs. Verbeeld u eens een kasteelbank in een industrieel interieur en u ziet dat dit op een vreemde manier prima past. Klassieke banken zijn er in allerlei uitvoeringen. Op janfrantzen.nl vindt u ongetwijfeld een bank vinden die aansluit bij uw smaak en inrichting.

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.