Maak kennis met waterbestendig laminaat

Maak kennis met waterbestendig laminaat

Ben jij van plan om binnenkort jouw woning een compleet nieuwe uitstraling te geven? Dan is de kans ontzettend groot dat jij ook op zoek gaat naar een nieuwe vloer. Tijdens jouw zoektocht naar een nieuwe vloer kom je ongetwijfeld verschillende soorten laminaatvloeren tegen. De meest revolutionaire variant is toch wel het waterbestendig laminaat. Deze vloer is op een speciale manier gemaakt, zodat het zowel water als vocht kan weerstaan. Hierdoor wordt watervast laminaat steeds vaker gekozen voor gebruik in de keuken, de badkamer en bijkeukens. Maar wat is waterbestendig laminaat nou precies? En welke voordelen brengt het met zich mee? Lees snel verder en kom alles te weten over deze moderne vloer!

Wat is waterbestendig laminaat?

Waterbestendig laminaat is een soort laminaatvloer dat beter bestand is tegen vocht en water dan traditioneel laminaat. Het bestaat uit verschillende lagen, namelijk: een basislaag, die zorgt voor stabiliteit; een slijtlaag, die beschermt tegen krassen en vlekken; en een waterdichte afwerking, dat voorkomt dat er vloeistof door het oppervlak sijpelt. Hiermee is waterbestendig laminaat duurzamer dan bijvoorbeeld het klassieke laminaat met houtlook wat ervoor zorgt het een goede keuze is voor ruimtes waar veel vocht voorkomt. Denk hierbij aan keukens, badkamers en het toilet.

Het productieproces van een watervast laminaat

Het zal je hoogstwaarschijnlijk verbazen, maar het productieproces van watervast laminaat verschilt niet enorm met die van het traditionele laminaat. Beide soort vloeren worden namelijk gemaakt door verschillende lagen houtvezels samen te voegen tot een sterk oppervlak. Dit materiaal wordt samengeperst onder hoge druk, waardoor een gebonden plank ontstaat. Voor de afwerking van het waterbestendig laminaat wordt er een extra waterafstotende laag aangebracht. Hierdoor is deze soort laminaatvloer duurzamer en ongevoeliger voor water dan traditioneel laminaat, waardoor het een ideale keuze is voor huishoudens met kinderen of huisdieren waar een ongelukje met water in een klein hoekje zit.

De voordelen van waterbestendig laminaat

Waterdicht laminaat biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel laminaat. Zo is het duurzamer en beter bestand tegen water en vocht, waardoor het ideaal is voor ruimtes waar gemorst wordt. Daarnaast is het gemakkelijker te reinigen en te onderhouden dan traditioneel laminaat, omdat het niet hoeft te worden verzegeld met een geschikte aflak olie. Tot slot biedt waterdicht laminaat een scala aan stijlen en kleuren, dus kan je ten alle tijden een aangepaste look creëren die zowel stijlvol als waterdicht is. Hierbij maakt het niet uit of je een industrieel, romantisch of een urban interieurstijl hebt, want het waterbestendig laminaat past altijd.

Ideale keuze voor vochtige ruimtes

Waterdicht laminaat is een ideale keuze voor ruimtes waar water of vocht kan binnendringen. Het biedt een superieure duurzaamheid, waardoor het beter bestand is tegen morsen en slijtage. Dankzij het eenvoudige onderhoud is het een uitstekende keuze voor keukens, badkamers en toiletten. Is er per ongeluk water op de vloer belandt? Dan veeg je dit in een handomdraai op met een vochtig doekje zonder dat er schade ontstaat. Dus als het gaat om vloeren, overweeg dan zeker eens waterdicht laminaat tijdens het veranderen van jouw interieurstijl!

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.