Met een bouwkundige keuring Utrecht weet je zeker wat je koopt

Met een bouwkundige keuring Utrecht weet je zeker wat je koopt

Ben jij van plan een huis te kopen, dan moet je als koper een bouwkundige keuring Utrecht uitvoeren voordat je de knoop doorhakt. Voor deze keuring moet je betalen, maar het is de prijs meer dan waard. Nadat de bouwtechnisch ingenieur het gebouw heeft bekeken, ontvang je een rapport en weet je exact wat er gaande is van de nok tot de fundering. Je weet wat er nu gerepareerd moet worden, wat er in de toekomst gerepareerd zal moeten worden en wat je kwijt bent gemiddeld aan onderhoud. Een bouwkundige keuring in Utrecht heb je nodig tijdens elke fase van het koopproces. En als je de woning daarna koopt, dan kun je de uitgave terugvragen van de belasting.

Een bouwkundige keuring Utrecht in de beslissingsfase

De bouwkundige keuring is misschien wel het meest belangrijkste in de beslissingsfase. Dit is dan ook wanneer je deze gaat aanvragen. Je hebt een woning bekeken, je hebt gesproken met de verkoper en je wilt graag overgaan op de koop. Voordat je een handtekening zet laat je een specialist naar de woning kijken en jou uitleggen wat er wel of niet aan mankeert. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan en kun je zien of de verkoper de waarheid heeft verteld. Als er asbest wordt aangetroffen hoor je dat, net als wanneer de dakconstructie onveilig is, het verwarmingssysteem aan vervanging toe is en er een lekkage is in de kelder. Het zou dan ook niet de eerste keer zijn dat iemand afhaakt omdat de bouwkundige keuring in Utrecht te veel problemen aan het licht bracht.

Tijdens de onderhandelingsfase

Blijkt uit jouw bouwkundige keuring in Utrecht dat de woning niet in optimale staat verkeert, dan kun je twee dingen doen. Je kunt afhaken, of je kunt een lager bod uitbrengen. Met het geld dat je dan bespaart moet je de gebreken kunnen verhelpen. De bouwkundige keuring uit Utrecht helpt je dan tijdens de onderhandelingsfase, omdat je met bewijs kunt beargumenteren dat de vraagprijs te hoog is. Lukt het je om de onderhandelingen te winnen, dan is de woning voor jou en kun je beginnen met het uitvoeren van de werkzaamheden.

Bij het aanvragen van de hypotheek

Na dit alles kan het nog mogelijk zijn dat je het bouwkundig rapport nodig hebt als je een hypotheek aan wilt vragen. Sommige leningverstrekkers vragen daarnaar voordat ze met je een overeenkomst aangaan. Zelfs dan komt je bouwkundige keuring in Utrecht dus nog van pas. Het goede nieuws is dat je de uitgaven die je daarvoor gemaakt hebt vaak terug kunt vragen bij de belasting. Het is dan wel belangrijk dat je het huis ook daadwerkelijk gekocht hebt. Als je na het uitvoeren van de keuring van de koop bent afgestapt, dan krijg je de uitgaven niet terug.

Een bouwkundige keuring in Utrecht plan je dus in op het moment dat je een woning gevonden hebt waar je een bod op uit wilt brengen. Je zult hem bij elke fase hiervan gebruiken.

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.