Ontdek de beste manieren om je woning te beveiligen met deze tips

Ontdek de beste manieren om je woning te beveiligen met deze tips

Wanneer heb jij voor het laatst naar de huidige inbraakbeveiliging van je woning en tuin gekeken? Een slotenmaker in Den Haag wijst huishoudens regelmatig op de risico’s die zij binnen hun woning lopen, als gevolg van een ondermaatse inbraakbeveiliging. Sloten op deuren zijn van onvoldoende kwaliteit, er wordt nog geen gebruik gemaakt van een alarmsysteem en de schuttingdeur is beveiligd met een simpel schuifje. Het maakt het voor inbrekers onnodig makkelijk om de woning binnen te dringen. 

Er zijn verschillende manieren waarop je de bestaande inbraakbeveiliging in en rondom je woning kunt verbeteren. In dit artikel vind je een aantal praktische tips, die direct toepasbaar zijn. Waar begin jij met het verbeteren van je inbraakpreventie? 

Tip 1: kijk naar de SKG-beoordeling van sloten 

De sloten die je in huis gebruikt zouden voorzien moeten zijn van een goede SKG-beoordeling. Concreet betekent dit dat het cilinderslot op de voor- of achterdeur tenminste twee sterren zou moeten hebben. Je vindt de SKG-beoordeling op het slotschild. Een raamslot moet over een vergelijkbare beoordeling beschikken. Het geldt in het bijzonder voor ramen op de begane grond of bijvoorbeeld grenzend aan een plat dak. 

Het gebruik van een schuifje op de deur van de schutting is onvoldoende. Kies voor een nieuwe schuttingdeur met geïntegreerd insteekslot, of ga voor de montage van een oplegslot. 

Tip 2: kies voor het gebruik van beveiligingscamera’s 

Nog voordat een inbreker probeert een slot te forceren, kun je deze proberen af te schrikken. Dit doe je bijvoorbeeld door een beveiligingscamera op te hangen aan de achtergevel van je woning. Een camera schrikt inbrekers niet alleen af; het helpt je ook de pakkans aanzienlijk te vergroten. Aan de voorzijde van je woning zou je voor een slimme deurbel kunnen kiezen. 

Vind je een beveiligingscamera aan de dure kant? Kijk eens naar een dummycamera; een goedkoop alternatief. Belangrijk verschil hierbij is het feit, dat de dummycamera geen beelden opneemt. 

Tip 3: alarmsysteem installeren in huis 

Een derde stap: het afschrikken van inbrekers als zij toch een inbraakpoging wagen. Dit doe je door een alarmsysteem in huis te installeren. Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van magneetcontacten op de ramen en deuren in huis, met een bewegingssensor in de gang of op de overloop. Dergelijke sensoren zijn er ook voor het gebruik in de tuin. Het gaat hierbij om een stil alarm: je krijgt een melding op je telefoon op het moment dat er bewegingen gedetecteerd worden in de tuin. Zo kun je direct voor het inschakelen van de hulpdiensten kiezen. 

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.