Tips om een nieuw huis te kopen

Tips om een nieuw huis te kopen

Een nieuw huis kopen; super leuk maar ook best moeilijk. Wat voor een huis past het beste bij jou, jouw smaak en niet te vergeten jouw budget? Handig hiervoor kan zijn om een makelaar in te huren. De makelaar gaat voor jou op zoek. Kies hierbij een makelaar uit die gevestigd is in de stad of het dorp waar jij een huis wil gaan kopen. Zoek je een huis in Lelystad. Zoek dan een makelaar Lelystad uit. De makelaar zal je goed kunnen informeren en adviseren. Niet alleen de makelaar is echter belangrijk. Het kan ook goed helpen om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je precies verwacht van je nieuwe huis. Misschien wil je wel een tiny house, of juist een grote villa. Misschien vind je op deze manier wel je droomhuis!

Maak een moodboard

Als je nog niet een duidelijk beeld hebt van je droomhuis kan het een goed idee zijn om visueel aan het werk te gaan. Kijk op het internet, in boeken of in tijdschriften. Er zijn bijvoorbeeld veel youtube filmpjes te vinden over een goed en passend huis vinden. Een hele fijne en makkelijke manier om een visueel beeld te krijgen van je nieuwe huis is door een moodboard te maken. Verzamel tijdschriften met huizen erin, pak een schaar en lijm, en creëer een board waar jij je prettig bij voelt. Zo is het voor jou maar bijvoorbeeld ook voor je makelaar duidelijk waar je naar op zoek bent.

Inrichting

Waarschijnlijk let je vooral op de buitenkant van het huis wanneer je aan het zoeken bent. Dit is echter niet de enige manier om naar het huis te kijken. De binnenkant van het huis is misschien nog wel veel belangrijker! Ben je op zoeken naar een lichte woonkamer, een open keuken, een donkere slaapkamer? Kijk naar de ruimtes en vooral wat er mogelijk mee is. Misschien is je droom wel om een huis vol met planten te hebben. Zorg dan bijvoorbeeld voor grote ramen. Kortom: niet alleen de buitenkant van het huis is belangrijk! En een goede tip: maak voor de inrichting ook een moodboard.

Het oude huis

In de zoektocht naar je nieuwe huis vergeet je misschien wel helemaal dat het oude huis ook belangrijk is. Hier kan je namelijk veel van leren! Er zullen vast dingen zijn die het oude huis heeft die je in je nieuwe huis ook graag wil, of juist helemaal niet. Misschien vind je het vervelend om aan een grote weg te zitten, maar heerlijk om een grote tuin voor de kinderen te hebben. Of de badkamer wordt te klein voor het hele gezin dus wil je in het nieuwe huis graag twee badkamers. Tip: maak een lijstje met voor- en nadelen aan het oude huis. Dit kan je vervolgens meenemen en aan de makelaar geven.

De huizenmarkt

Waarschijnlijk is het je niet ontgaan: de huizenmarkt staat op zijn kop. Zeker in de grote steden zoals Haarlem, Utrecht of Amsterdam gaan de prijzen op en neer. Daarom is het belangrijk om een goede tijd uit te kiezen voor het kopen én verkopen van je huis. Een huis kopen moet immers een goede investering zijn. Het zou zonde zijn als je er uiteindelijk verlies mee gaat maken.

 

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.