Verschil tussen Sim Only & mobiel abonnement

Verschil tussen Sim Only & mobiel abonnement

Mobiel abonnement kiezen… wat voor opties zijn er?

Wanneer je oude telefoon abonnement verloopt, of wanneer je eventueel voor het eerst een telefoon abonnement af wil sluiten, zul je versteld staan van welke opties en providers er allemaal zijn. Het is daarom ook logisch als je niet gelijk weet wat je moet kiezen.

Mobiel abonnement

Het ‘normale’ telefoon abonnement bestaat uit een (nieuw) toestel, data (MB’s), belminuten en SMS’jes; dit wordt ookwel ‘mobiel abonnement’ genoemd. Een voordeel van dit soort abonnementen is dat je alles in één hebt. Wanneer je oude toestel stuk is of je naar een upgrade smacht, kan je dit waarmaken met dit abonnement. Dit soort abonnementen komen met een één of twee jarig contract. Wanneer je telefoon stuk gaat tijdens deze periode, heb je pech. Je betaalt dan extra voor een telefoon die niet meer werkt. Het is dus zaak om goed voor je telefoon te zorgen. Bij een abonnement met toestel betaal je dus naast de kosten voor je MB’s, belminuten en SMS’jes ook nog een extra toeslag voor je toestel. Wanneer je je telefoon enkel gebruikt voor SMS’jes en bellen, is het handig om te kiezen voor een abonnement zonder MB’s. Zo betaal je niet voor onnodige data.

Sim Only abonnement… wat is dat?

Een Sim Only abonnement is een abonnement die enkel gepaard komt met data, SMS’jes en belminuten. Je krijgt geen toestel dus. Wanneer je een nog goed werkend toestel in je bezit hebt, is het vaak onnodig om een nieuw toestel aan te schaffen. Dit soort abonnement is in dat geval perfect. Je ontvangt geen toestel, en betaalt daardoor ook niet voor een eventueel toestel. Een Sim Only abonnement is daarom perfect voor je wanneer je nog een werkende telefoon in je bezit hebt. Net zoals bij een abonnement met toestel, is het contract van dit soort abonnement voor één of twee jaar geldig. Een groot voordeel van een abonnement zonder toestel is flexibiliteit. Wanneer je denkt dat je de komende tijd meer data of belminuten gaat nodig hebben, kun je bij veel providers de bundel simpelweg omhoog of omlaag aanpassen. Je zit dan niet vast aan hetzelfde aantal data voor de komende jaren.

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.