Waar moet je op letten bij aanschaf van een bureau?

Waar moet je op letten bij aanschaf van een bureau?

Het aankopen van een nieuw bureau voelt niet als een belangrijk proces, maar is het absoluut wel. Grote kans dat je namelijk volledige werkdagen achter je nieuwe bureau gaat werken. Het is daarom belangrijk dat het bureau goed aansluit bij zowel je eigen wensen als de ruimte waar je het bureau in wilt plaatsen. Gebruik je het bureau liever als decoratief element, zijn vooral de looks belangrijk. Wat voor bureau je ook wilt kopen, dit zijn wat handige tips om rekening mee te houden.

Tips voor het kopen van een bureau

1: Het gebruik

Je kunt een bureau dagelijks intensief gebruiken voor je werk. Zorg dan voor genoeg ruimte op het blad, afhankelijk van de werkzaamheden die je gaat verrichten. Voor iemand die alleen vanaf een laptop hoeft te werken, kan het blad kleiner zijn dan voor iemand die zich dagelijks tussen tientallen papieren bevindt. Kijk bij intensief gebruik ook goed naar de kwaliteit van het blad.

2: Het formaat

Kijk hiervoor goed naar de ruimte waarin je het bureau gaat plaatsen. Heb je een eigen kantoor thuis? Dan is de kans groot dat je in deze kamer genoeg ruimte hebt om een groter bureau kwijt te kunnen, aangezien deze kamer speciaal dient als werkplek. Wanneer je een bureau in de woonkamer wilt zetten, wil je liever niet dat deze al te veel ruimte in beslag neemt. Ook een bureautje voor je kind in zijn of haar kamer hoeft niet al te groot te zijn.

3: De hoogte

Om comfortabel te kunnen werken aan je bureau is de hoogte ontzettend belangrijk. Wanneer je te laag of te hoog gaat werken, kan dit leiden tot vervelende of zelfs ernstige fysieke klachten aan je nek, rug of schouders. Let dus goed op de lengte van de persoon die het bureau moet gaan gebruiken. Is het de bedoeling dat er meerdere mensen aan het bureau gaan zitten? Daarvoor zijn speciale in hoogte verstelbare bureaus beschikbaar.

4: De diepte

Niet alleen de hoogte van het bureau kan een prettige werkervaring opleveren, ook de diepte van het bureau is belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat je je benen prettig (of juist niet) kwijt kunt. Kies bij voorkeur een bureau dat wat dieper is, zodat je zeker genoeg beenruimte hebt.

5: De opbergruimte

Plek voor al je spullen die je dagelijks nodig hebt tijdens het werken is wel zo fijn. Kijk dus goed naar alle kastjes, lades of andere opbergmogelijkheden die het bureau je biedt. Denk bijvoorbeeld aan plaats voor je benodigde papieren, boeken of administratie. Werk je met een vaste computer, is het misschien fijn als je deze op kunt bergen in een kastje. Daarmee trek je, die vaak toch grote en lompe, computer uit het zicht.

Naast deze algemene tips kun je ook nog kijken naar de ergonomie van je bureau, bijvoorbeeld in de hoogte (tussen de 74 en 76 centimeter hoog), grootte (minimaal 120 centimeter breed en 80 centimeter diep) of kleur (bij voorkeur wit, zodat je ogen rust krijgen). Houd, naast al deze tips, ook vooral rekening met je eigen smaak! 

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.