Wat is een sedum cassettes en wat zijn de voordelen?

Wat is een sedum cassettes en wat zijn de voordelen?

Wanneer je informatie aan het inwinnen bent over het laten realiseren van een groendak op je woning is de kans ontzettend groot dat je al eens de zogenaamde sedum cassettes voorbij hebt zien komen. Voor dit type cassette geldt in de praktijk dat ze eigenlijk een soort van ondiepe plantenbak is. Voor deze plantenbak geldt dat ze bestaat uit meerdere lagen waarbij de bovenste laag eveneens bestaat uit zogenaamde sedumplanten die al voor een groot deel zijn volgroeid. Het is volgens experten dan ook één van de meest efficiënte manieren om instant een groen dak te kunnen realiseren. Spreekt dit jou ook wel aan? Dan dien je er vooral voor te kiezen om verder te lezen! 

Wat is een sedum cassettes precies?

Een sedum cassettes is zoals al even aangegeven in de inleiding van deze pagina een soort van ondiepe plantenbak. Voor deze plantenbak geldt dat ze bestaat uit verschillende lagen waarbij in de bovenste laag uiteraard de sedumplanten zijn terug te vinden. Dat het merendeel van de groendaken tegenwoordig met deze planten worden aangelegd hoeft beslist niet te verbazen, integendeel. Van alle planten waar gebruik van kan worden gemaakt voor het realiseren van een groen dak geldt namelijk dat sedumplanten veruit de meest solide zijn van allemaal. Ze zijn dan ook uitstekend opgewassen tegen de vaak extreme weersomstandigheden waar je dak mee krijgt af te rekenen. Bovendien is het zo dat deze cassettes beschikken over een relatief beperkt gewicht wat ervoor zorgt dat ze ook op daken met een minder grote draagkracht tot hun recht kunnen komen. 

Wat zijn de voordelen van sedum cassettes? 

Dat het gebruik van de sedum cassettes voor het realiseren van een mooi, groen dak in de praktijk ontzettend interessant kan zijn blijkt uit de verschillende voordelen die er aan deze cassettes zijn verbonden. In eerste instantie zal je tot de vaststelling komen dat ze ontzettend eenvoudig te plaatsen zijn. Eigenlijk zijn het namelijk gewoon ondiepe plantenbakken die je kan neerzetten. Daarnaast is het zo dat je in vergelijking met verschillende alternatieven ook direct kan rekenen op een instant groene uitstraling. Dit zijn nog maar enkele van de vele voordelen die van toepassing zijn.

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat het gebruik van een sedum cassettes er eveneens voor zorgt dat je kan rekenen op alle algemene voordelen die verbonden zijn aan een groendak. Zo realiseer je meteen op heel wat verschillende vlakken een zeer interessante meerwaarde.

Ook voor jouw dak zeker een optie om te overwegen

Door middel van een sedum cassettes is het mogelijk om op een zeer efficiënte manier een groendak te realiseren. Daarbij zal je dan meteen kunnen rekenen op alle voordelen die dit met zich meebrengt. Dat geldt dus met andere woorden niet alleen voor de visuele, maar zeker ook voor de praktische voordelen. Ben jij één van de vele mensen die wel interesse heeft in de realisatie van een groen dak, maar is het voor jou nooit helemaal duidelijk geweest hoe je dat nu precies voor elkaar kan krijgen? Dan zal de informatie hier op deze pagina ongetwijfeld duidelijk hebben gemaakt dat het laten plaatsen van een zogenaamde sedumcassette zeker de moeite waard kan zijn.

Wil jij weten wat de kosten sedumdaken zijn? Lees verder op onze website.

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.