Wat kost schilderwerk?

Wat kost schilderwerk?

Ben jij van plan om jouw schilderwerkzaamheden uit te besteden aan een professional? Bijvoorbeeld een Pools schildersbedrijf? Dan is het verstandig om te weten wat schilderwerk precies kost.

Het tarief van een schilder kan in meerdere maten worden gemeten. Zo hanteert de ene schilder een uurtarief, de ander rekent een prijs per m2 en weer een ander berekend een vaste prijs na een inspectie. Dus, het is lastig om inzicht te krijgen in de kosten van schilderwerk.

Wat is een normaal uurtarief voor een schilder

Sommige schilders hanteren een uurtarief voor hun schilderwerkzaamheden. In Nederland en België ligt het gemiddelde uurtarief voor professioneel binnenschilderwerk tussen de €35 en €40. Een uurtarief voor buitenschilderwerk ligt iets hoger, namelijk tussen de €40 en €45. Van belang is om ook te letten op het feit wat er allemaal inclusief is. Sommige schilders nemen materiaal kosten wel mee in hun uurtarief terwijl anderen dit niet doen. Daarvoor betaal je puur voor de werkzaamheden.

Buitenschilderwerk is normaliter duurder doordat het werk zwaarder is. Ook is er voor buitenschilderwerk vaak meer materiaal nodig. Dan moet je denken aan ladders of zelfs steigers.

Wat kost schilderwerk per vierkante meter

Sommige schilders hanteren een tarief per vierkante meter. Zo kun jij zelf een ‘normale’ prijs berekenen waar je de offertes van schilders naast kunt leggen. Echter moet je wel begrijpen dat het verven van muren goedkoper zal zijn dan het aflakken van kozijnen. Dus het berekenen op basis van een prijs per m2 is vaak lastig. Gaat het puur om plafonds en muren. Dan kan het zeker!

Een gemiddelde prijs voor schilderwerk per vierkante meter is €30 – €35. Heb je het over spuitwerk of sauswerk. Dan moet je rekening houden met een tarief tussen de €6 en €15 per vierkante meter. Dat gaat nou eenmaal een stuk sneller. Voor een goede indicatie en vergelijking kun je het beste meerdere offertes opvragen. Zo kies je altijd de goedkoopste.

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.