Wat moet je weten over vurenhout?

Wat moet je weten over vurenhout?

Er zijn enorm veel verschillende soorten bomen op de wereld. Dit betekend dus ook dat er allerlei verschillende houtsoorten zijn. Het is dan voor veel mensen ook lastig om een goede houtsoort te kiezen wanneer ze dit nodig hebben voor een project. In dit artikel vertellen we meer over een van de mooiste soorten hout, nameleijk vurenhout.

Een prachtige uitstraling

Vurenhout wordt meestal herkent door de lichte kleur. Deze houtsoort komt van de fijnspar, wat een boomsoort is uit de dennenfamilie. Sommige mensne noemen het vurenhout dan ook kerstbomenhout. Vurenhout is erg bewerkelijk, waardoor je het op veel verschillende manieren kan gebruikten.

Binnen of buiten gebruiken?

Het grote voordeel van vurenhout is dat je het zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Wanneer je het buiten gaat gebruiken heb je natuurlijk wel een goede behandeling nodig zodat het niet verkleur. Hierdoor wordt de levensduur van het hout ook een stuk groter.

Waar kan je het toepassen?

We weten nu dat je vurenhout binnen en buiten kan toepassen, maar waarvooor wordt het dan gebruikt? Vurenhout wordt onder andere gebruikt voor het maken van tuinmeubels, blokhutten en schuttingen. Dit zijn dingen buiten, maar binnen zien we het hout vaak terugkomen in kozijnen en in meubels.

Ben je nieuwsgierig naar het assortiment vurenhout? Neem dan snel een kijkje op www.houtdirect.nl

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.