Wil je je woning verkopen? Gebruik dan deze tips

Wil je je woning verkopen? Gebruik dan deze tips

In de huidige woningmarkt is je woning verkopen vaak een spannend moment. Er zullen vaak kijkers genoeg zijn, maar hoe zorg je ervoor dat je de beste prijs krijgt en hoe maak je je huis zo aantrekkelijk mogelijk voor de mensen die dit mogelijk als een nieuw thuis zullen zien? We hebben een paar tips, zodat je alvast een goed begin hebt.

Zorg voor een opgeruimde woning

Als je bezoek krijgt, zal je van tevoren eerst even een stofzuiger door het huis willen halen. Misschien de keuken even opruimen, een doekje langs de vensterbanken, dat soort dingen. Als er mensen langskomen om te kijken of jouw huis iets is waar ze de komende jaren zouden willen doorbrengen, doe je dat natuurlijk ook. En wie slim is, doet dit grondig. Je kan immers maar een keer een goede eerste indruk maken en dat doe je toch echt met een goed opgeruimd huis. Zorg er daarom voor dat alle rotzooi uit beeld is en laat persoonlijke objecten ook even verdwijnen. Zorg er ook voor dat overbodige zaken echt even buiten beeld zijn. Dat kan je doen door ze in de berging te stoppen, zodat ze niet in beeld liggen en je huis een rustige, opgeruimde sfeer ademt. En dit is precies wat bezoekers willen; ze willen zichzelf er kunnen zien wonen en de eerste stap naar het bereiken van dat doel is een goede eerste indruk.

Richt je woning neutraal in

In een ideale wereld ziet je huis eruit als eentje uit een woningbrochure. Met een simpele, neutrale inrichting, zonder al te veel gekkigheid. Natuurlijk is kleur prima, maar hou het binnen de perken. Jouw smaak is jouw smaak en als deze redelijk op zichzelf staat, kan dat toekomstige bewoners misschien afschrikken. Door een neutrale inrichting te hebben, kunnen mensen makkelijk door alles heen kijken en speelt die bijzondere bank of die gekke kleur op de muur even geen enkele rol. Ook is het slim om de woning lekker te laten ruiken. Niet door een of andere chemische spray rond te spuiten, maar gewoon door de woning even goed te laten luchten, zodat het lekker fris ruikt en kijkers niet afgeleid worden.

Goed onderhoud is belangrijk

Elke koopwoning moet onderhouden worden en het is dan ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw woning geen, of zo weinig mogelijk, achterstallig onderhoud heeft. Hier wordt tijdens de bezichtiging namelijk goed naar gekeken; kopers willen weten wat ze nog moeten investeren om de woning helemaal naar hun wensen te krijgen en als je ervoor zorgt dat het onderhoud in uitstekende staat is, is die investering voor de nieuwe bewoners straks een stuk minder. Schilderwerk, vochtplekken, maar ook onkruid in de tuin moeten eigenlijk allemaal bestreden worden voordat je de deuren open zet voor eventuele kopers. Het moet zoveel mogelijk voelen als een huis waar je gewoon zo in kan trekken, zonder dat je eerst maandenlang achterstallig onderhoud aan het wegwerken bent.

Goede foto’s doen wonderen

Voordat kijkers je woning binnenstappen, moet je eerst zorgen dat ze interesse hebben in je woning. Dit doe je door goede, professionele foto’s te laten maken en ervoor te zorgen dat je de woning goed presenteert. Dit kan je doen door een nette brochure af te leveren, die de woning tot in detail presenteert, of door een fraaie video te laten maken die de kijker even meeneemt door je woning. Op die manier zullen kijkers ook echt interesse hebben, omdat ze eigenlijk al goed weten wat ze gaan zien.

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.