Huis snel verkopen? Dat kan met deze tips!

Iedereen weet dat het verkopen van een huis geen makkelijke opgave is. En het zal de komende tijd alleen nog maar moeilijker worden door de economische recessie als gevolg van de coronacrisis. Toch zijn er wat manieren om je huis zelfs in tijden van recessie snel verkocht te hebben. Wil je weten wat die zijn? Lees dan vooral verder!

Bepaal de juiste prijs

Voor veel dingen geldt: hoe goedkoper, hoe sneller het wordt verkocht. In winkels gebeurt dit ook constant: als je ergens vanaf wil, prijs je het af. Hetzelfde geldt voor huizen. Maar vaak wil je nog wel wat overhouden aan het verkopen van je huis. Daarom is het bij het bepalen van de verkoopprijs van je huis belangrijk dat je hier de juiste balans in vindt. Met een scherpe, competitieve prijs heb je je huis snel verkocht, maar dan hou je er wel minder geld aan over. Wat hierbij helpt is jezelf de volgende vraag stellen: “Als ik de koper was, zou ik dan op dit huis reageren als ik het voor deze prijs voorbij zag komen?”. Als je het lastig vindt om de waarde van je huis in te schatten (want deze is afhankelijk is van zo veel verschillende factoren), is het verstandig om de expertise van een makelaar in te schakelen. 

Neem contact op met een huizeninkoper

Hoewel bovenstaande tips zeker zullen helpen in de verkoop van je huis, geven ze geen garantie dat het direct verkocht is. Woning opkopers kunnen je deze garantie wel geven. Eerst wordt je huis getaxeerd om de waarde ervan te kunnen bepalen. Aan de hand daarvan wordt er vrijblijvend een bod uitgebracht. Dit alles neemt minder dan een week in beslag. Zo heb je direct je huis verkocht voor een eerlijke prijs!

De voordelen van laminaat vloeren op een rijtje

Laminaat vloeren zijn door de jaren heen stelselmatig populairder geworden. In het verleden was het zo dat veel mensen haast blind kozen voor het kopen en realiseren van een massief parket. Tegenwoordig is het zo dat laminaat vloeren aanzienlijk populairder zijn. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de vele, interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Overweegt u ook het kopen van een laminaat vloer, maar wilt u in eerste instantie graag ontdekken welke voordelen er allemaal aan verbonden zijn? Wij laten u graag kennismaken met deze voordelen hier op deze pagina!

            Wat zijn de voordelen van laminaat vloeren?

Laat ons dus even speciale aandacht schenken aan de voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van laminaat vloeren. Dat zijn er in de praktijk behoorlijk wat. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat laminaat vloeren over kleurvaste eigenschappen beschikken. Vloeren die zijn vervaardigd uit echt hout kunnen in de praktijk gaan verkleuren door zonlicht. Dat is niet het geval voor laminaat vloeren. Deze zijn uitstekend opgewassen tegen zonlicht waardoor ze hun oorspronkelijke kleur moeiteloos weten vast te houden.

Naast bovenstaande is het zo dat laminaat vloeren ook perfect gebruikt kunnen worden in vochtige ruimtes. Er zijn zelfs speciale exemplaren ontwikkeld die zonder moeite in bijvoorbeeld een badkamer geplaatst kunnen worden. Is een echte, houten vloer dus met andere woorden om wat voor reden dan ook voor u geen optie? Dan kan het gebruik van een vloer van laminaat in de praktijk een zeer interessant alternatief zijn. Andere voordelen waar u op kunt rekenen bij laminaat vloeren zijn de volgende:

 • Laminaat vloeren zijn verkrijgbaar in een groot aantal variaties;
 • De vloeren zijn eenvoudig en bovendien ook snel te plaatsen;
 • Een laminaat vloer is zeer onderhoudsvriendelijk;
 • U kunt rekenen op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding;

Het is vooral omwille van de bovenstaande voordelen dat mensen vandaag de dag steeds vaker kiezen voor het realiseren van een laminaat vloer. Dat hoeft ook niet te verbazen. Veel mensen denken bij het inrichten van hun woning ook al aan de toekomst en dus aan het moment dat ze mogelijks hun huis zullen moeten verkopen. Door te kiezen voor een kwalitatieve, mooie vloer zoals een laminaat vloer kunt u altijd rekenen op een interessante meerwaarde voor uw woning!

            Moet er ook rekening worden gehouden met eventuele nadelen?

Het spreekt voor zich dat u bij het kopen van één van de verschillende laminaat vloeren op de markt niet alleen maar kunt rekenen op voordelen. Er zijn dan ook enkele mogelijke nadelen waar u bij stil zult willen blijven staan. Denk hierbij aan deze aandachtspunten:

 1. Laminaat vloeren beschikken over een wat harder oppervlak;
 2. Het is mogelijk dat er krassen ontstaan op laminaat vloeren;
 3. Tijdens het lopen op laminaat kan er reflectiegeluid ontstaan;
 4. Een laminaat vloer is minder duurzaam dan een echte houten vloer;

Vindt u ook dat de voordelen van een laminaat vloer opwegen tegen de eventuele nadelen? Dan hoeft er u eigenlijk niets meer in de weg te staan om niet tot aankoop over te gaan!

Zo ontdek je gemakkelijk de grenzen van de percelen

Ben je binnenkort van plan om een schutting te plaatsen? Of heb je een andere verbouwing in of rondom het huis? Om veel onenigheid te voorkomen is het goed om te weten hoe de grenzen van de percelen loop. In dit artikel ontdek je snel en gemakkelijk de grenzen van je terrein.

Gebruik een kadastrale kaart

Met een kadastrale kaart ontdek je gemakkelijk hoe de grenzen rond een bepaald terrein lopen. Het is verstandig om de grenzen van de percelen geregistreerd te hebben. 

In sommige gevallen kom je erachter dat het terrein dat je gebruikt niet onder je eigen grondgebied valt. Dit komt wel eens voor als er bijvoorbeeld een schutting, tuinhuis of andere aanbouw is geplaatst dat niet bij de juridische grens hoort. Hiervoor kan je de gebruikersgrens aanpassen, waardoor je letterlijk het recht krijgt om letterlijk van het grondgebied gebruik te maken.

Er zit een kleine verschil tussen de kadastrale grenzen en de gebruikersgrens. De kadastrale grenzen zijn definitief vastgestelde grenzen, terwijl gebruikersgrenzen afwijkende gebruikende grenzen zijn.

Wil je de gebruikersgrens juridisch vastleggen? Dan is dit aan te passen, op voorwaarde dat het stuk grond op dit moment al gebruikt wordt, de betrokken partijen akkoord geven voor de grenscorrectie en het om een grondgebied gaat dat kleiner is dan honderd vierkante meter.

Het is verstandig om de gebruikersgrens juridisch vast te leggen. Bij een toekomstige verkoop gaat in dat geval vaststaan voor wie welk stuk grond is. Hiervoor moet je naar de notaris om de overdrachtsbelasting te laten tekenen.

Onduidelijkheid over de kadastrale grenzen

Is het nog steeds voor je onduidelijk hoe de grenzen lopen? In dat geval is het aan te raden om een landmeter langs te laten komen. Zo voorkom je dat er onduidelijkheid blijft ontstaan en er eventueel onenigheid gaat blijven.

De landmeter komt dus langs en laat zien hoe de oorspronkelijke grenzen lopen. Dit zijn de grenzen waar de oorspronkelijke partijen toestemming voor hebben gegeven. 

Een landmeter is een onafhankelijke deskundige die verslag uitbrengt van de landmetingen. Maximaal heeft de landmeter twee tot drie werkdagen nodig om een conclusie te trekken. De duur is afhankelijk van het oppervlakte, de datum van het ontstaan van de grens en de gemaakte inspanningen.

Tot slot brengt de landmeter verslag uit. Dit verslag wordt opgeslagen bij het Kadaster, zodat het wettelijk staat vastgelegd hoe de grenzen lopen.

2 tips bij een burenruzie over het perceel

Heb je met je buren onenigheid over de grenzen? Dan ben je zeker niet de enige! In Nederland komt ‘De Rijdende Rechter’ maar al te vaak van pas om de ruzies te beslechten. Hieronder lees je hoe je vooraf al de gemoederen minder hoog kan laten oplopen:

 1. Blijf altijd tolerant. In plaats van dat je direct de confrontatie opzoekt is het verstandig om tolerant te blijven, te kijken wat de oorzaak is het van het probleem en hier rustig over te hebben.
 2. Vaak focust men zich alleen op de negatieve momenten met de buren, maar vaak heb je ook leuke gesprekken. Hou daarom bij hoe de gesprekken daadwerkelijk verlopen. Mocht de onenigheid aanhouden dan kan je altijd nog juridische stappen ondernemen!

Alles wat je moet weten over zonnepanelen?

Ongeveer 10% van de Nederlandse woningen heeft al zonnepanelen. En dat aantal neemt snel toe. Een investering in zonnepanelen kun je er in 6 of 7 jaar uit hebben. Nu is alleen de vraag waar je op moet letten bij het aanschaffen van zonnepanelen. In dit artikel krijg je informatie over veel voorkomende vragen omrent zonnepanelen. 

Wat is het rendement met zonnepanelen?

Veel leveranciers van zonnepanelen berekenen een verkeerd rendement voor. Ze nemen veelal de afschrijving niet mee en vergeten de degradatie (jaarlijkse vermindering van opbrengst) van de zonnepanelen. Ook vergeten ze dat de omvormer na circa 10 tot 15 jaar vervangen dient te worden. Als je die allemaal meeneemt dan blijkt het rendement op de investering circa 4% tot 6% te bedragen en niet 10% zoals veel leveranciers zeggen. 

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er lokale subsidies vanuit gemeentes. Overigens zijn zonnepanelen ook zonder subsidies rendabel. Je kan namelijk de BTW terugvorderen, ook als particulier. Laat je vooral eerst goed inlichten door een professional mocht je zonnepanelen willen aanschaffen.

Hoe zit het met de bekabeling en de omvormer?

De zonnepanelen worden aangesloten op de omvormer. Die omvormer kan op zolder geplaatst worden, maar het beste is om deze in een goed geventileerde ruimte te hangen. De omvormer moet zelf namelijk ook koelen. Hoe beter de koeling, hoe hoger het rendement en hoe langer de levensduur van de omvormer. Er moet nog wel een kabel van de zonnepanelen via de omvormer naar de meterkast

Wat is het verschil tussen zwarte en donkerblauwe zonnepanelen?

Qua rendement is er voor in Nederland nauwelijks verschil. Zwarte zonnepanelen zijn meestal minder opvallend. De donkerblauwe zonnepanelen hebben een aluminium lijst en die vallen iets meer op. Wel is er een prijsverschil. Zwarte zonnepanelen zijn duurder omdat ze andere cellen hebben en is de lijst en bevestigingsmateriaal zwart gemaakt.

Energie besparen, een leuke en lucratieve hobby

Hoe kun je in huis energie besparen?

Je kunt met een aantal simpele veranderingen energie besparen in je huis. Energie besparen is goed voor het milieu. Door energie te besparen, verminder je direct de CO2 uitstoot. Bijkomend voordeel is dat je energierekening lager wordt. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Je kunt op een aantal simpele manieren energie besparen:

 • Vervang overal in huis de halogeenlampen door LED varianten. Een LED lamp gebruikt veel minder energie en gaat ook nog eens veel langer mee dan een halogeen lamp.
 • Zorg ervoor dat er geen telefoon- of laptopladers continu in het stopcontact zitten. Je kunt stekkerblokken met een schakelaar gebruiken om de laders af te schakelen.
 • Houd de binnendeuren gesloten als er boven ramen open staan. Ventilatie is belangrijk en met het raam open slaapt het nu eenmaal lekkerder. Nadeel is wel dat de warmte van de woonkamer door de open ramen verdwijnt. Als je de binnendeuren gesloten houdt, voorkom je dit probleem.
 • Vervang de oude plasma of LCD TV door een moderne OLED of QLED-uitvoering. Naast een geweldig beeld, gebruikt zo’n TV veel minder energie.
 • Stel je cv-ketel slim in. Je verbruikt minder energie als je een lange opwarmtijd gebruikt en je kunt de ketel via de schakelklok de verwarming zeker een half uur voordat je naar bed gaat al naar de nachttemperatuur laten regelen.
 • Zet de temperatuur voor je douchewater wat lager met de thermostaatkraan.

Kies de voordeligste energieleverancier

Een andere goede manier om te besparen op de energierekening, is door overstappen energie. Dit kun je makkelijk doen op de website van easyswitch.nl. Een eerste selectie kun je eenvoudig maken op basis van de energietarieven. Het is echter aan te raden om daarna nog even verder te kijken. Het kan namelijk zo zijn dat je een welkomstbonus krijgt en dat je hierdoor bij een andere leverancier toch voordeliger uit bent.

Tijd om over te stappen?

Hoe weet je of het voor jou het juiste moment is om over te stappen? Dit is voornamelijk afhankelijk van je huidige situatie. In principe kun je het beste tegen het einde van je lopende contract overstappen. Het loont om elk jaar over te stappen van energieleverancier.

Vergelijken en overstappen


Als je besloten hebt dat het voor jou de hoogste tijd is om over te stappen, kijk dan op
om energie vergelijken. Dit is binnen enkele minuten gedaan en zo bespaar je makkelijk een hoop geld.

Een droomtuin voor uw droomhuis

Bij het kopen van uw droomhuis hoort voor veel mensen ook het aanleggen van een droomtuin. De juiste tuin creëren is een hoop werk met veel mogelijkheden en keuzes. Het kan daarom lastig zijn om overal direct de goede kleuren, planten en inrichting te kiezen. Hier vind u dan ook een aantal tips die zouden moeten voorkomen dat u achteraf toch spijt heeft van een gedeelte van de tuin, omdat het achteraf toch niet past bij de rest.

Tuinontwerp maken

Als u wilt beginnen met het aanleggen van een nieuwe tuin kunt u het beste eerst aan de spreekwoordelijke tekentafel gaan zitten. De mogelijkheden op het gebied van flora en fauna zijn eindeloos en grenzeloos tegenwoordig. Daarnaast zijn er ook ongekend veel mogelijkheden voor het aanleggen van terrasjes, looppaden, schuren, overkappingen, zwembaden enzovoorts. Wanneer u direct begint met het plaatsen van de decoraties in uw tuin kan het dan ook zomaar voorkomen dat u halverwege toch ineens een hele andere kant op wilt en het werk voor niets is geweest. Om dit te voorkomen kunt u een tuinontwerp maken of laten maken. Op internet zijn er veel tools beschikbaar om een globaal virtueel ontwerp te maken. Hierin kunt u vele mogelijkheden bekijken en uitproberen in uw tuin, tot u tevreden bent over het ontwerp en de inrichting. Ouderwets met de hand schetsen is uiteraard ook een leuke mogelijkheid als u houdt van tekenen en ontwerpen.

Beplantingsplan opstellen

Wanneer het globale tuinontwerp er ligt kunt u twee dingen doen. De eerste optie is om gewoon te beginnen met het aanleggen van de tuin. Nu u een idee heeft van hoe u de tuin wilt inrichten staat er immers niets meer in de weg. Wat echter ook nog een mogelijkheid is, is om samen met een hovenier een beplantingsplan op te stellen. Een hovenier heeft verstand van allerlei planten en bloemen die in uw tuin kunnen bloeien en hoe deze het beste tot hun recht komen. Voor een prachtig strakke tuin kan een hovenier dus uitgebreid helpen, en zelfs voorschriften maken op het gebied van onderhoud. Eén interessante mogelijkheid is bijvoorbeeld dat een hovenier een plan kan opstellen, waarmee de beplanting in de tuin elk seizoen een andere kleur heeft. Door verschillende planten met verschillende bloeiperiodes te planten kan de tuin ieder seizoen een andere kleur bloemen en planten in volle bloei hebben.

Uw droomtuin aanleggen

Als alle ontwerpen en plannen klaar liggen dan kan het echte werk natuurlijk beginnen. Ook hierbij kan de hulp en expertise van een hovenier wellicht goed van pas komen. Als tuinieren echter iets is wat u leuk en/of rustgevend vindt om te doen dan is het ook heel goed mogelijk deze klus zelf op u te nemen. Zowel de ontwerpen als de tuin zelf kan bovendien altijd halverwege toch nog worden aangepast naar uw eigen behoeften. Echter kunt u dan wel het beste even terug kijken op het ontwerp en bepalen of de wijziging dan ook nog steeds past bij de rest van uw tuin.

Klassieke banken voor elk interieur

Bent u toe aan een nieuwe bank, dan mag u de sectie klassieke banken niet overslaan. Deze banken zijn ideaal in verschillende soorten interieurs, óf omdat ze deze aanvullen óf omdat ze deze contrasteren. Er worden schitterende klassieke banken gemaakt van allerlei materialen en in verschillende stijlen. Vooral als u een wat kleinere ruimte hebt komen deze banken goed tot hun recht. Geef de klassieke bank dus een kans en laat u voorlichten over dit bijzondere meubelstuk. U zal zien dat u daar een blikvanger mee in huis haalt. Hier leest u verder over de verschillende soorten klassieke banken waaruit u dan kunt kiezen.

Wat zijn klassieke banken?

Klassieke banken herken je aan de traditionele vorm en de grote kussens. Zo hebben ze vaak een hoger rug gedeelte, duidelijke brede armleuningen, poten en veel rondingen. De meeste klassieke banken bevatten kwalitatieve houtsoorten die zijn verwerkt in de romp van het meubelstuk. De standaard materialen zijn stof en leer. In de beste exemplaren worden alleen kwalitatieve materialen gebruikt en daarom is de klassieke bank ook bijzonder duurzaam. U kunt er vele jaren plezier van hebben.

Engelse banken

Eén van de soorten klassieke bank die momenteel erg in trek is, is de Engelse bank. Deze herkent u, uiteraard, aan het bloemetjespatroon of een ruitstof. De Engelse banken hebben meestal opvallende kleuren en prints. Hierdoor passen ze erg goed in een landelijk interieur en geven ze uw woning de uitstraling van een Brits groot landhuis. De Engelse banken zijn in de meeste gevallen van stof gemaakt.

Kasteelbanken

Een kasteelbank is regelmatig van leer gemaakt. Dit leer heeft meestal een donkerbruine of –rode kleuren de kussens hebben biezen, knopen of worden op een bepaalde manier gestikt. Kasteelbanken zijn vaak wat langer en er kunnen dus meer mensen op plaatsnemen. De kasteelbank straalt kwaliteit uit en luxe. U kunt deze ook in een moderne variant krijgen.

Stof of leer?

Klassieke banken worden meestal gemaakt van stof of leer. Een combinatie van de twee is ook mogelijk. Stof is vaak wat goedkoper en gemakkelijker te onderhouden. Leer is een materiaal dat langer meegaat en dat u in de zomer koel houdt en in de winter warm. De keuze tussen leer en stof is vaak één van smaak. En als u een mooi patroon zoekt, dan is het eigenlijk altijd beter om voor stof te kiezen. Een Engelse bloemetjesbank, bijvoorbeeld, zou in een leren uitvoering lang niet zo interessant zijn.

Een klassieke bank voor uw interieur

Klassieke banken zijn steeds meer in trek en dat is niet verwonderlijk. Deze unieke, comfortabele, luxe en stijlvolle banken passen eigenlijk in elk interieur. Engelse banken zijn schitterend in landelijke woningen en klassieke interieurs. Tegelijkertijd kunt u er een interessant contrast mee aanbrengen in een moderne woning. De leren kasteelbanken doen direct denken aan luxe werkkamers, bibliotheken en gentlemen’s clubs. Verbeeld u eens een kasteelbank in een industrieel interieur en u ziet dat dit op een vreemde manier prima past. Klassieke banken zijn er in allerlei uitvoeringen. Op janfrantzen.nl vindt u ongetwijfeld een bank vinden die aansluit bij uw smaak en inrichting.

Huurfraude

Bedrijfsfraude komt bij 2 op de 10 bedrijven jaarlijks voor. Bij de meeste bedrijven gaat het om kleine dingen. Maar toch kan het op jaarbasis best hoog oplopen. Daarbij begint het vaak ook met iets kleins. Bijvoorbeeld een personeelslid die een pak papier mee naar huis neemt. Maar als een personeelslid merkt dat hij ermee wegkomt, dan neemt het risico op bedrijfsfraude verder toe. De kans is groot dat hij later niet meer alleen een pak papier meeneemt. Voor je het weet gaat er meer mee naar huis. Of worden bonnetjes van privé zaken gedeclareerd als werk gerelateerd. Helaas komt dit bij heel veel bedrijven voor. Het is belangrijk dat bedrijfsfraude direct wordt aangepakt. Wij kunnen een onafhankelijk onderzoek uitvoeren en bewijzen verzamelen. Zo kan je zelfs een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. Zo geef je een duidelijk signaal af bij bedrijfsfraude.

Pak huurfraude bij jouw pand aan

Huurfraude komt helaas op grote schaal voor in Nederland. Er zijn verschillende vormen van huurfraude. Bijvoorbeeld het illegaal onderverhuren van sociale huurwoningen. Maar ook het gebruiken van huurwoningen als drugspand of overbewoning door meerdere huurders die niet op papier staan. Wij kunnen checken of jouw woningen te maken hebben met huurfraude. We pakken dit direct aan en proberen de fraude op te lossen. We zorgen met passende bewijzen, zodat je echt actie kan ondernemen om het probleem bij jouw woningen direct op te lossen! Zo is er straks absoluut geen spraken meer van huurfraude bij de woningen die je verhuurt. Dit is wat je wil bereiken en hier helpen we je als partner graag bij.

Draadloos alarmsysteem

Ben je van plan om je woning te beveiligen? Met een draadloos alarmsysteem kan je binnen een handomdraai jouw woning professioneel beveiligen. Je kan hierbij eerst beginnen met een basispakket. Deze bestaat vaak uit een hoofdstation en een paar bewegingssensoren. Vervolgens kan je later het systeem eenvoudig verder uitbreiden. Bijvoorbeeld met extra sensoren of een bewakingscamera. Jouw woning blijft zo optimaal beveiligd en vrijwel niemand kan meer ongestoord binnenkomen. Zelfs bij stroomuitval blijft jouw systeem werken want een groot deel van een draadloos alarmsysteem werkt op een accu. Daarnaast heeft het hoofdstation een reservebatterij mocht de stroom uitvallen of de inbreker proberen het systeem te saboteren.

Betrouwbare alarminstallatie voor je woning

Vaak zijn we bang dat een draadloos alarmsysteem helaas niet de beste keuze is voor de beveiliging van je woning. Toch heb je ook geen zin om allemaal kabels te trekken. Sommige consumenten kiezen er daarom bewust voor om helemaal geen alarminstallatie aan te schaffen. Zonde want de kans dat er wordt ingebroken neemt met 80% af door een alarminstallatie. Kortom investeer in een alarmsysteem en zorg ervoor dat niemand meer ongestoord binnenkomt. Een draadloos systeem is net zo betrouwbaar als met kabel. Daarnaast worden de slimme systemen zelfs op het wifi netwerk aangesloten. Hierdoor blijf je overal ter wereld op de hoogte van je thuissituatie. Handig als je op vakantie bent of ver van huis en het alarm gaat af. Informeer gerust naar de mogelijkheden om jouw woning professioneel te beveiligen met een alarminstallatie. Wij gaan graag voor je aan de slag om je woning te beveiligen.

Béton ciré over wandtegels in de badkamer. Hoe pak je dit aan?

Wil je graag je geld besparen en zelf proberen de klus te klaren in je badkamer? Dat kan! Wij geven je hieronder het precieze stappenplan om ervoor te zorgen dat je muurtje binnen de kortste keren klaar zal zijn. 


Het stappenplan:

 • Maak voordat je begint de omgeving schoon, droog, stof,- en vetvrij. Plak de randen af en smeer alvorens de klus begint een goede ondergrondlaag met voorstrijkmiddel op de wand voor een optimale hechting.
 • Als het voorstrijkmiddel droog is, kan er begonnen worden met het aanbrengen van de kimband in de hoeken. Dit zorgt voor extra versteviging. Plaats de kimband ook op de overgang van vloer naar wand, zodat vochtige gedeelten minder kans hebben zich omhoog te kunnen trekken via de wand. Ter bevordering van de hechting is het goed de kimband ook in te smeren met de ondergrondlaag.
 • Gebruik voor het vlak maken van de wanden wit gebonden cement en smeer de wand geleidelijk in. 
 • Voor het creëren van een sterke en stabiele cement onderlaag is het een goede optie om het hele oppervlak hierna te verstevigen met bewapenings-gaas. Breng het gaas ook aan op de hoeken voor extra versteviging. Voorzie de buitenhoeken van RVS of aluminium profielen. Gebruik geen ijzer in verband met roestvorming.
 • Breng het voorbewerkings-cement opnieuw aan in een dikte van ongeveer 3 millimeter. Wanneer het cement droog is, schuur dan de wand voor het verwijderen van eventuele oneffenheden. 
 • Hierna is het tijd om de béton ciré aan te brengen. De onderlaag moet niet worden voorgestreken, aangezien het beton altijd een zuigende onderlaag nodig heeft. Breng het beton in willekeurige richting aan met een spackmes in een dikte van 1 millimeter over de wand. Door het beton aan te brengen in verschillende richtingen en hier in willekeurige richting overheen te gaan met je spackmes, ontstaat het patroon wat je van het béton ciré zou willen. Doe dit opnieuw wanneer je merkt dat het beton licht begint te drogen. Dit is ongeveer tussen de 20 of 30 minuten.
 • Zodra het beton volledig uitgehard is, breng dan een nieuwe laag aan.
 • Schuur de wand na deze ongeveer 12 uur te hebben laten drogen met een korrel van ongeveer 120. 
 • Maak de wanden opnieuw stofvrij en breng de afwerkings-coating aan met een roller, welke na ongeveer 10 uur drogen uitgehard is.  

Bericht geschreven door: béton ciré pour chaque intérieur