Zaken die u dient te regelen als u verhuist

Zaken die u dient te regelen als u verhuist

Bent u net verhuisd, dan zijn er veel zaken die u moet regelen. Naast de aansluiting met de tv, vaatwasser en rookmelder zijn er veel zaken die aandacht behoeven. Zelfs als u al het benodigde meubilair heeft geleverd, zijn er nog veel andere dingen waar u rekening mee moet houden. In dit artikel hebben we er enkele voor u op een rijtje gezet

Sluit verzekering af

Woont u alleen, dan is het handig om een ​​aantal verzekeringen af ​​te sluiten. U kunt bijvoorbeeld een inboedelverzekering afsluiten. Als uw eigendommen beschadigd zijn (bijvoorbeeld door brand), dekt deze verzekering de schade. Om de schade die u per ongeluk aan anderen toebrengt te vergoeden, moet u een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Op verschillende vergelijkingssites vind je de beste verzekering voor jou.

Budgettering

Vooral als u alleen woont, kan budgettering nuttig zijn. Op deze manier weet u precies wat u uitgeeft of denkt te besteden. Schrijf bijvoorbeeld uw maandelijkse uitgaven op voor huur, verzekering en andere vaste kosten. Ook is het handig om van tevoren uit te rekenen hoeveel geld u wekelijks aan boodschappen besteedt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Het regelen van contracten

Zorg ervoor dat u van tevoren een geschikte stroomleverancier vindt. Ben u het vergeten? U kunt ook spoedaanvraag energie doen om te voorkomen dat u zonder stroom komt te zitten. Houd er ook rekening mee dat u in veel gevallen ook op zoek moet naar tv-, internet- en mogelijk telefoonaanbieders. Er zijn ook enkele handige vergelijkingstools.

Mis geen toeslagen

In sommige gevallen heeft u recht op een toeslag. Kijk vooraf of je recht hebt op woonsubsidie. Dit is meestal het geval als uw inkomen lager is dan een bepaald bedrag. Als uw inkomen echter niet hoog genoeg is, heeft u mogelijk recht op een zorgtoeslag.

Extranetwonenvlaanderen

Reacties zijn gesloten.